Terugblik op december 2015

pursang-kerstRIJSSEN Het koor Pursang-Rijssen heeft in de kerstmaand december flink van zich laten horen. De aftrap was op zaterdag 12 december, tijdens een optreden in de witte kerk op de Smidsbelt in Holten in verband met de jaarlijkse kerstmarkt. Daaropvolgend werd het kerstdiner van Businessclub De Tijd in Het Brodshoes in Rijssen muzikaal begeleid.

Tijdens dit druk bezochte diner werden in twee sessies zo’n tiental nummers ten gehore gebracht. Onderdeel van het repertoire is het nummer ‘Leise rieselt der Schnee’. Dit nummer is door mevrouw Hendrika Nijenhuis uit Markelo omgezet naar het Twents: ‘Twente in winterse Sfeer’. Olav Roeterdink, DJ bij radio 350, was aanwezig tijdens dit optreden. Hij vond het nummer zo mooi dat het nummer tijdens een repetitie is opgenomen en afgespeeld tijdens zijn programma.

Op zaterdag 19 december werd het winkelend publiek van Roetgerink Mode Enter plezierig verrast door een drietal optredens, waarbij het koor werd ondersteund door piano en saxofoon. Ook mocht het koor deelnemen aan het ‘restaurant hoppen’ op zaterdagavond 19 en 26 december. Daarbij wordt door diverse koren een restaurant bezocht om een drietal nummers te zingen. De gasten hebben op deze manier een kort muzikaal intermezzo tijdens het (kerst)diner.

Pursang-Rijssen startte maandag 4 januari met frisse moed en begint met de voorbereiding voor de volgende activiteit. Op vrijdag 4 maart is er bij De Markies in Rijssen een zogenaamde Sing-In: Pursang zingt de nodige nummers, afgewisseld met liedjes die samen met de bezoekers worden gezongen.