Media

Op deze pagina vind je enkele foto’s en video’s (voor zover beschikbaar) waarmee je een eerste indruk kan opdoen van ons koor. Uiteraard kan je ook terecht bij ons laatste nieuws, aankomende evenementen en uiteraard onze Facebookpagina.

Optreden popkoor Pursang uit Rijssen

RIJSSEN – Op vrijdagavond 27 oktober wordt er door popkoor Pursang uit Rijssen een concert gegeven in de Martinuskerk in Markelo. Er zullen hedendaagse popnummers ten gehore worden gebracht, zoals Perfect van Ed Sheeran en Shallow van Lady Gaga en Brad Cooper, maar ook klassiekers als The Rose van Bette Middler en Little green bag van George Baker.

Tevens zal er een gastoptreden zijn van het dameskoor Inspiration uit Boekelo, ook zij zingen popnummers, maar ook songs uit musicals of films. Beide koren staan onder begeleiding van onze gedreven dirigent Han Schokker, die tevens Inspiration begeleidt op de piano. Popkoor Pursang zal op de piano worden begeleid door Astrid Aalders. De kaarten á € 10,00 p.p. (incl. kopje koffie of thee in de pauze) zijn verkrijgbaar, ’s avonds bij de ingang aan de achterkant van de Martinuskerk of online te bestellen via de website (www.pkn.markelo.nl) van de Martinuskerk in Markelo.

Open repetities in Parkgebouw

Mocht u deze avond komen bezoeken, en denken: “Toch wel leuk, zingen bij zo’n gezellig koor!” Pursang houdt in de maand november elke maandagavond een open repetitie, van 19.45 uur tot 22.00 uur in het Parkgebouw in Rijssen, waar u van harte welkom bent om eens te komen kijken of zingen in een koor wat voor u is, ervaring is niet belangrijk! En speciaal voor mannen, denk niet direct ik kan niet zingen, in een koor zingen kan bijna iedereen! “Wij gaan er alles aan doen om u een mooie avond te bezorgen op 27 oktober in Markelo” besluit het Rijssens popkoor Pursang.

Hart van Rijssen Persbericht 23 september 2022.

Popkoor Pursang op reis naar het eiland Sicilië

vr 23 sep, 09:34 Algemeen

RIJSSEN – Popkoor Pursang maakt begin oktober een rondreis over het Italiaanse eiland Sicilië. In het stadje Taormina met uitzicht op de vulkaan Edna wordt ook een optreden verzorgd. Het gezelschap vertrekt maandag 3 oktober per bus naar luchthaven Düsseldorf waar de reis begint naar Catania op Sicilië. De reis voert langs diverse hoogtepunten en bezienswaardigheden. Zo wordt Siracuse bezocht, barokstad Noto die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat en Giardini-Naxos. Om de teamgeest binnen het actieve koor te versterken worden regelmatig reizen gemaakt die uit de opbrengsten uit eigen activiteiten betaald worden.

Hart van Rijssen Persbericht 5 oktober 2019.

Pursang naar Napels

za 5 okt 2019, 8:00

 RIJSSEN – Het Rijssens popkoor Pursang vertrekt volgende week naar de Italiaanse stad Napels.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cf77ad4d-d165-4763-873d-869b279a7c33_thumb840-1.jpg

Pursang maakt deze koorreis naar het zuiden van Italië en verzorgt daar dan ook diverse concerten op verschillende schilderachtige plaatsen. Het vertrek naar Italië staat op de rol voor 7 oktober. Op zaterdag 12 oktober hopen koorleden en dirigent Erwin Strikker weer voet op vaderlandse bodem te zetten. Volgens pr-man Ben Smeijers is de zesdaagse koorreis een vervolg op eerder buitenlandse concertreizen. Zo werd vorig jaar een concertreis ondernomen naar Malta. “En dat is zo goed bevallen dat we toen al besloten hebben dat weer een keer te doen als de kans zich voordoet.” Het gezelschap bestaat uit zo’n 40 personen, inclusief dirigent Erwin Strikker en twee muzikanten. “We verblijven aan de rand van Napels in het prachtig gelegen Montespina Park Hotel. Het programma bestaat uit een mix van vrije dagen en een georganiseerd programma. We maken onder andere een stadswandeling onder begeleiding van een gids.” Natuurlijk kun je bij zo’n trip de beroemde stad Pompeï, ooit bedolven onder de lava van de Vesuvius, niet overslaan. “In Pompeï staat zelfs een optreden gepland in het historische openluchttheater.” De wondermooie Amalfikust wordt ook bezocht. “Ook daar treden we op in de kathedraal van Sorrento. We sluiten de reis muzikaal af op vrijdag met een bonte avond in het hotel, waaraan iedereen een bijdrage levert met optreden, een lied of een sketch.”

Hart van Rijssen Persbericht 20 oktober 2017.

Foto: Gerrit Dannenberg

Popkoor Pursang vliegt uit naar Malta

 RIJSSEN – Popkoor Pursang is terug uit Malta en heeft daar de contacten met de eilandbewoners en de daar wonende Nederlands flink verstevigd.

Het gezelschap van 44 mensen heeft een onvergetelijke trip gemaakt. “Twee jaar geleden zijn we als koor naar York geweest en ook dat was een bijzondere reis. Deze reis ging naar een totaal ander deel van de wereld, maar ook dit was een hele bijzondere ervaring,” zegt koorvoorzitter Dianne Pas.

Spannend
“Als je voor de tweede keer zo’n reis maakt, is het natuurlijk altijd spannend of het net zo goed bevalt als zo’n eerste keer. Maar dat is zonder meer het geval. We hebben zelfs besloten om de tweejaarlijkse trip definitief in ons programma op te nemen. Het is ook uitstekend voor de teamspirit.”

Flashmob
In koorverband met elkaar op reis gaan om elders op de wereld muziek te maken is een andere invulling van zo’n reis. Het geeft zo’n trip iets speciaals en het zingen op totaal andere plaatsen van de wereld maakt het heel bijzonder. “We hebben op de meest gewone en ongewone plaatsen gezongen: in het hotel en zelfs op de catamaran. In het hotel hebben we een flashmob gedaan. Tijdens het diner zetten we het Halleluja in en dat werd direct overgenomen.”

Ambassadeur
Het optreden voor de Nederlandse ambassadeur was een van de hoogtepunten. “Hij was erg ingenomen met ons optreden omdat dit de eerste keer was dat er speciaal iets voor de Nederlanders op Malta werd gedaan. We hebben er een mooie oorkonde en een schildje aan overgehouden en wij hebben er drie paar oer-Hollandse klompen weggegeven. Eén paar staat nu op Nederlandse ambassade.”

Mix
De reis was een mooie mix van actie en ontspanning. “Ook ons repertoire was een feest van herkenning. Dan merk je ook hoe internationaal muziek is. We zongen Supertramp, Sweet Caroline van Neil Diamond en Halleluja van Cohen. Het publiek bestond uit Zweden, Denen, Engelsen en Italianen, maar voor iedereen zat er wel iets bij. Ja we zijn zeker van plan om nog eens met het koor op reis te gaan,” aldus Dianne.

Persbericht Rijssens Nieuwsblad 13 juni 2017.

 

Benefietconcert 17 juni 2017.

  

11 maart 2017

Concert met gastoptredens van Glennis Grace, Oldenzaals Jongemannenkoor en handy Joe and the boogie kearls

Onderstaand enkele opnames: (op link klikken)

Eres tu ; Mag ik dan bij jou ; You don’t have to stay ; Have you ever seen the rain ; Zing, vecht, huil, ;

Hart van Rijssen nieuws:

Optreden Pursang met Glennis Grace en Oldenzaals Jongemannenkoor.

Zie het artikel via onderstaande link:

http://www.hartvanrijssen.nl/nieuws/algemeen/15621/koorzang-is-flitsend-

Mini concert Restaurant ’t Brodshoes voor Businessclub Bij de Tijd (13 december 2016)

Voor de 3e keer werden wij in een bijzondere ambiance zeer gastvrij ontvangen op een geweldige locatie.

img_1676 img_1660 img_1658

Aan het eind van ons concert hebben wij onder de Businessclub leden 2 vrijkaarten verloot voor ons concert op 11 maart 2017, met o.a. Glennis Grace en het Oldenzaals Jongemannenkoor.

img_1681

Optreden Kerstfair Holten ( 10 december 2016)

img_1686 img_1685 img_1684 img_1683

Onderstaand een link voor een opname van Go, tell it on the montain.

Fotoshoot (september 2016)

img_0029-kopieimg_0005 img_0069

Opname Parkgebouw (juni 2016)

Proef opname Parkgebouw in de Herman Wessels zaal met de modernste techniek in licht en de volledig vernieuwde Innovation Audio geluidsinstallatie.

image002

Klik op deze link voor een weergave.

Fotoshoot (juni 2016)

PurSang-26 kopie

Fotoshoot (maart 2016)

  

Kerstoptreden bij Roetgerink in Enter (december 2015)

IMG_0067