Concert met Glennis Grace en het Oldenzaals Jongemannenkoor

image-6186001  foto-jongemannenkoor

Niemand minder dan Glennis Grace geeft acte de préséance tijdens het concert van Pursang in Parkgebouw Rijssen. Afgelopen week werd eveneens bekend dat, naast het optreden van Glennis Grace, ook zal optreden het Oldenzaals Jongemannenkoor.

Affiche concert Glennis Grace

De verkoop voor het concert, dat op 11 maart 2017 plaatsvindt, is reeds gestart.
Alle leden van Pursang hebben hun roots in Rijssen en omgeving. En terwijl de klassieke koren hier hoogtijdagen vierden, groeiden zij op met Elvis, The Beatles en Abba. De invloed van en liefde voor deze popmuziek zijn duidelijk terug te horen tijdens dit concert vol nostalgie en eigentijdse muziek. Ballads, rock en popmuziek wisselen elkaar af.

Glennis’ grote doorbraak kwam in 2011, dankzij het programma De Beste Zangers Van Nederland. Haar vertolking van Volumia’s Afscheid werd een nummer 1-hit, en vanaf dat moment scoorde Glennis gouden platen en hits als Wil je niet nog 1 nacht met Edwin Evers. Glennis Grace heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Een stem die haar publiek tot tranen toe weet te roeren.

Jongemannenkoor: Ná hun stemwisseling en hun 14de verjaardag kunnen de jongens doorgaan met zingen bij het Jongemannenkoor Oldenzaal. Naast de vele concerten met het jongenskoor verzorgen de jongemannen ook eigen optredens. Het repertoire bestaat uit zowel lichte- als klassieke muziek en bevat religieuze en wereldlijke werken. In 2008 maakten de jongemannen een succesvolle concertreis naar Praag en in 2009 vierde het Jongemannenkoor het 10 jarig bestaan met een uitvoering van de Messe cum Jubilo van Maurice Duruflé. In het voorjaar van 2011 gaf het Jongemannenkoor drie concerten tijdens het Festival Oude Muziek Nu in Hoorn en verzorgden verder concerten in Holten, Bergentheim, en Ootmarsum. In oktober 2013 won het Jongemannenkoor een eerste prijs tijdens het concours van het KNZV in Nunspeet. De jury prees het koor om de mooie transparante klank en vond het een mooi koor met veel talent en perspectief.

Wanneer de jongens de overstap maken naar het Jongemannenkoor wordt het bedankt voor zijn muzikale prestaties bij het jongenskoor en ontvangt hij een diploma op het zomerconcert. Het Jongemannenkoor is van onschatbare waarde voor het Stadsjongenskoor Oldenzaal in muzikaal en sociaal opzicht.

Na het concert kan er nog heerlijk na geborreld worden in het restaurant tijdens een gezellige muzikale afterparty.

Aanvang 20.00 uur. Tickets a € 14,50 (exclusief € 0,50 verenigingskosten) zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).